Najnovije vijesti

Servisne informacije za 04.07.2023.

04/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 04.07.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:58 zalazi u 20:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 50 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno deset beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 10:50 do 12:50 sati R-460 u mjestu Srnice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 20°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost 85%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima i kišnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka 27 do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike u Bosni i dijelu Hercegovine djelimično će se pogoršati pod uticajem nestabilnog vremena. Hronični bolesnici i meteoropate mogli bi povremeno imati nešto jače tegobe, izraženije u drugom dijelu dana. Moguće su i reakcije na promjenu u vidu glavobolje, lošijeg raspoloženja, malaksalosti. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili. Opšta slika će biti povoljnija na jugu zemlje. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube