Najnovije vijesti

Servisne informacije za 04.08.2022.

04/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 04.08.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:29 zalazi u 20:157 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 87 pacijenta. Dvije osobe upućene na UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je sedam beba, tri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se saobraćajna nezgoda na regionalnom putu Srnice Donje_Gračanica sa materijalnom štetom.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici u Gradačcu i u Srnicama na regionalnom putu R-460, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 ulica Šehitluci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara. U Porebricama gorilo nisko rastijie. Intervencija gašenja požara trajala od 16:00 do 19:00 sati. Opožarena je površina od oko 20 dunuma zemljišta. U gašenju požara učestvovala posada od tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova danas će od  16 do 19 sati doći do prekida u isporuci električne energije u ul. Hadžiefendijina, Žrtava genocida u Srebrenici i Esada Taslidžića.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 24°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost zraka 47%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro, sunčano i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 34°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati usljed porasta temperatura zraka i toplije noći, te nedostatka svježine u prijepodnevnim satima, što će umanjiti mogućnost kvalitetnijeg odmora. U drugom dijelu dana neophodno je biti oprezniji, reducirati aktivnosti obzirom da će biti sparno. Također, vrijednosti UV indeksa dodatno će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. (FHMZ)

Polenska prognoza: Visok nivo polena ambrozije. Većina osoba s bilo kojom osjetljivošću na ovu skupinu aeroalergena će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube