Najnovije vijesti

Servisne informacije za 04.08.2023.

04/08/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 04.08.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:29 zalazi u 20:15 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 80 pacijenta. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se tri saobraćajne nezgode u mjestima Kerep, Ormanica i u Vučkovci.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Mionica III i od 10:50 do 12:50 sati M-1.9 u ulici Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od o8:30 do 12:30 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima: Kerep, Srnice Donje, Vučkovci, Ormanica i Hrgovi Donji.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 21°C, atmosferski pritisak 982 mb, relativna vlažnost 90%, puše slab vjetar južnog smjera. Vrijeme danas  sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u noći na subotu pljuskovi praćeni gmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka 28 do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Prijepodnevni sati biće ugodniji, sa umjerenim temperaturama zraka. U drugom dijelu dana, uz mjestimično izraženiji osjet sparine, moguće su slabije poteškoće kod osjetljivih osoba. U sjevernoj Bosni, povećana naoblaka i padavine u drugom dijelu dana, mogli bi lošije djelovati na raspoloženje većine populacije, pri tome će negativni efekti promjene vremena biti umanjeni svježinom i osjetno nižim temperaturama. U Hercegovini će opšta slika biti ljepša, pretežno zbog dužih sunčanih perioda. Neophodno je provoditi mjere zaštite od štetnog UV zračenja. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube