Najnovije vijesti

Servisne informacije za 04.12.2023.

04/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 04.12.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:02, a zalazi u 16:12, obdanica traje 9:10.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 107 pacijenata, 2 ososbe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija na gašenju požara.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata zabilježeno je krivično djelo nanošenja lakih tjelesnih povreda, dogodila se saobraćajna nezgoda u ulici Sarajevska, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica, a 2 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je  -3 °C, pri tlu -7 °C  (u 7 h), atmosferski pritisak 998 mb, relativna vlažnost vazduha 63 %, puše slab J vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro i sunčano, ali prohladno. Najviša dnevna temperatura vazduha od 5 od 7 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika i sunčani intervali povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Tokom jutarnjih sati trebali bi posvetiti više pažnje primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, obzirom da će biti hladnije u odnosu na veći dio sedmice iza nas. Sa odmicanjem dana toplije i ugodnije.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube