Najnovije vijesti

Servisne informacije za 05.03.2024.

05/03/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 05.03.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:11 zalazi u 17:45 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 66 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene tri bebe, jedna djevojčica i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentirano jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati M-14.1 Mionica I-II i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 981 mb, relativna vlažnost 83%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 18°C.

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se period relativno povoljnih biometeoroloških prilika. Problem osjetljivim osobama može predstavljati povećana naoblaka i mjestimično tmurno vrijeme, što bi pretežno moglo uzrokovati povremeno lošije raspoloženje, blažu glavobolju, dekoncentraciju. Hronični bolesnici ne bi trebali imati jačih tegoba, s obzirom da će temperature biti umjerene, malo iznad prosjeka, ali uz sjeverno strujanje neće izrazito i brzo rasti, što će dan činiti ugodnijim. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube