Najnovije vijesti

Servisne informacije za 05.05.2023.

05/05/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 05.05.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:24 zalazi u 20:03 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 67 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u ulici Raifa Šaldića u kojoj je jedno lice povrijeđeno. Evidentiran je jedan slučaj u rubrici “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u ulici Šehitluci i od 10:50 do 12:50 sati M-1.9 u ulici Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 13°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost 91%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura zraka 20 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti. Kod osjetljivih osoba moguće su umjerene poteškoće u drugom dijelu dana, pretežno zbog viših temperatura zraka i mjestimično izraženijeg osjeta sparine. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube