Najnovije vijesti

Servisne informacije za 05.07.2022.

05/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 05.07.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:59 zalazi u 20:41 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 79 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe povrijeđene.

Stanje na putevima – Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – 10:50 do 12:50 sati M-14.1 Mionica I-II i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Do 06.07.2022. godine će se vršiti kontrolni pregled, testiranje cjevovoda i primopredaja novoizgrađenih cjevovoda i objekata vodovodnog sistema na južnom dijelu područja grada. Prilikom ovih radova će dolaziti do isključenja rada izvorišta, te je moguće da će doći nestanka vode u određenim naseljima i ulicama. 

Jutarnja temperatura u Gradačcu 23°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 57%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas promjenjivo, toplo i sparno sa lokalnim pljusakovima i grmljavinom. Moguće je i jače nevrijeme zbog visokih dnevnih temperatura. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 32°C.

Biometeorološka prognoza: Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, izraženijeg porasta temperature i pojačanog osjeta sparine, hronični bolesnici trebali biti oprezniji, reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, u noći problem sa snom. (FHMZ)

Polenska prognoza: Umjeren nivo polena trave. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube