Najnovije vijesti

Servisne informacije za 05.08.2022.

05/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 05.08.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:30 zalazi u 20:14 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 93 pacijenta. Dvije osobe upućene na UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se saobraćajna nezgoda u Lukavcu Donjem sa materijalnom štetom.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici u Gradačcu i u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – dvije intervencija gašenja požara u Vučkovcima i Ledenicama Donjim. U Vučkovcima gorila njiva i nisko rastijie. Intervencija gašenja požara trajala od 11:20 do 13:10 sati. Opožarena je površina od oko tri dunuma zemljišta. U Ledenicama Donjim gorile su bale sijena i strnik pšenice. Vatrogasci su intervenisali od 13:11 do 15:30 sati. Opožareno je oko 80 dunuma poljoprivrednog zemljišta. U gašenju oba požara učestvovala je po jedna posada od tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. 

Jutarnja temperatura u Gradačcu 24°C, atmosferski pritisak  988 mb, relativna vlažnost zraka 50%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro, sunčano i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 34°C.

Biometeorološka prognoza: Izrazito visoke temperature, uz stalni priliv toplijeg zraka, hroničnim bolesnicima će praviti probleme velikim dijelom dana. Neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, maksimalno reducirati boravak na otvorenom i postupati u skladu sa preporukama savjetodavnih službi. Moguće su meteopatske reakcije u vidu iscrpljenosti, dekoncentracije, promjene raspoloženja. (FHMZ)

Polenska prognoza: Visok nivo polena ambrozije. Većina osoba s bilo kojom osjetljivošću na ovu skupinu aeroalergena će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube