Najnovije vijesti

Servisne informacije za 05.10.2022.

05/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 05.10.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:43 zalazi u 18:26 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 72 pacijenata. Dvije osobe upućene na UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda ili kriminalnih radnji.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. U Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica saobraćaj se obustavlja u vremenu od 07 do 18 sati. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 09:40 sati M-1.9 Vučkovci i od 22:30 do 00:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog radova na vodovodnom sistemu dionica Kerep-Zelinje u naredna tri sata bez vode će biti korisnici u tom području. Zastoji su mogući na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-ementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 10 do 15 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naselju Jasenica.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C, atmosferski pritisak 1000 mb, relativna vlažnost zraka 86%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 20°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne duži, sunčani intervali i postepeni rast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena, povećane naoblake i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube