Najnovije vijesti

Servisne informacije za 06.01.2024.

06/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 06.01.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:18, a zalazi u 16:27, obdanica traje 9:09.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 59 pacijenata.

Vatrogasna jedinica – Sinoć od 19:34 do 20:28 pripadnici PVJ Gradačac gasili su požar u Industrijskoj zoni u objektu sušara u krugu preduzeća “MI99”. Požar je uspješno ugašen angažmanom 2 vozila sa 7 vatrogasaca i uz pomoć radnika ovog preduzeća. 

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata zabilježena je 1 saobraćajna nezgoda u ulici H.K. Gradaščevića sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica, 1 krivično djelo krađe, 1 narušavanje javnog reda i mira – drsko ponašanje i 1 događaj u rubrici “ostali događaji” dnevnog biltena.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 12 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 976 mb, relativna vlažnost vazduha 57 %, puše slab J-I vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu oblačno sa slabom kišom povremeno. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 od 15 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike su lošije u odnosu na protekli period. Usljed nadolazeće promjene vremena, opšta slika postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana, najprije na jugozapadu, potom i u ostatku zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati, izraženije sa poslijepodnevnim satima. Moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube