Najnovije vijesti

Servisne informacije za 06.02.2023.

06/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 06.02.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:55 zalazi u 17:08 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 109 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda na Ormanici u kojoj je jedan osoba teže povrijeđena i jedna kriminalna radnja (otuđenje tuđe stvari). Četiri slučaja su evidentirana u rubrici “ostali događaji”. Radovi na zamjeni azbest cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila od 7-16 sati vrše se u ulici Hadžiefenijina.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog kvara na cjevovodu kod Skenderije bez vode su korisnici u ulicama Hazna, Mustafe Novalića, Sviračka, Mustafe Imamovića i 1. bataljona. Snacija kvara je u toku.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije. Proteklog vikedna pojačanog vjetra dežurne ekipe su intervenisale u nekoliko naselja, a najviše na području Mionica.

Jutarnja temperatura u Gradačcu – 7°C, atmosferski pritisak 1010 mb, relativna vlažnost zraka84%, puše slab do umjeren vjetar sjevernog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura zraka -1 do 0°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su loše. Mada će preovladavati stabilnije vrijeme, dodatno zahlađenje će kod hroničnih bolesnika uzrokovati jačanje tegoba. Neophodno je biti oprezniji, umanjiti boravak na otvorenom, ne izlagati se pretjeranim naporima i posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura tokom cijelog dana. U Hercegovini sunčanije, uz sjeverno strujanje koje će remetiti osjet ugode, također neuobičajeno hladno. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube