Najnovije vijesti

Servisne informacije za 06.03.2023.

06/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 06.03.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:09 zalazi u 17:46 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 91 pacijent. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira (omalovažavanje ovlaštenog službenog lica). U naseljenom mjestu Vučkovci dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. Evidentirana su dva slučaja u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 ulica Sarajevska i od 10:50 do 12:50 sati R-460 Srnice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 0°C, atmosferski pritisak 983 mb, relativna vlažnost zraka 77%, puše slab vjetar južnog smjera. Vrijeme danas oblačno sa sunčanim intervalima i mogućom slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka 10 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Usljed nadolazećeg pogoršanja vremenskih prilika, koje će se postepeno širiti sa zapada, opšta slika će do kraja dana biti lošija u cijeloj zemlji. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, nesanice. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube