Najnovije vijesti

Servisne informacije za 06.12.2022.

06/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 06.12.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:04 zalazi u 16:11 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 75 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. Evidentiran je jedan slučaj u rubrici “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:30 do 13:40 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog kvara na cjevovodu bez vode su korisnici u visokim zonama gradskog vodovoda.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 7°C, atmosferski pritisak 987 mb, relativna vlažnost zraka 66%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa jutarnjom maglom. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 11°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike bit će negativne usljed pojačane naoblake i pojačanog strujanja toplijeg zraka. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika moguće su izraženije tegobe, naročito u drugom dijelu dana, a osobe sa kardiovaskularnim problemima ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će biti lošija na jugu zemlje. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube