Najnovije vijesti

Servisne informacije za 07.01.2022.

07/01/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 07.01.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:18 zalazi u 16:28 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 68 pacijenata.  Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno deset beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nesreća.

Stanje na putevima – zbog pravoslavnog Božića, danas do ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području Bosne i Hercegovine. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati M-1.8 Ormanica. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu –1°C (pri tlu -4°C), atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost zraka 56%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 4°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su malo ugodnije u odnosu na protekli dan, pretežno zbog djelimično stabilnijeg vremena. Osjetno niže temperature, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima, ponajviše osobama sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Tmurno vrijeme, također će loše djelovati i na raspoloženje većine populacije. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. Sa noćnim satima, opšta slika ponovo će se pogoršati usljed padavina. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube