Najnovije vijesti

Servisne informacije za 07.01.2023.

07/01/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 07.01.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:18, a zalazi  16:28 obdanica traje 9:10 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 93 pacijenta, jdna osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljeni kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodila se 1 saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo tjelesne povrede, 1 narušavanja javnog reda i mira, 1 krivično djelo i 2 događaja evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je  7 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 997 mb, relativna vlažnost vazduha 60 %, puše slab J vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno i uglavnom sunčano uz povremeno slabu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura od 12 do 14 °C.

Biometeorološka prognoza – Slično kao i prethodnih dana, uz relativno povoljnu opću sliku i nadprosječne temperature tokom dana biometeorološke prilike bit će povoljne. Tokom prijepodneva u centralnim i sjevernim područjima Bone zbog magle i povećane zagađenosti zraka osjetljive osobe morat će pripaziti da svoj boravak na otvorenom smanje na minimum. U drugom dijelu dana bit će ugodnije. Od meteoropatskih reakcija mogući su bolovi na mjestima ozljeda i malaksalost.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube