Najnovije vijesti

Servisne informacije za 07.03.2023.

07/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 07.03.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:08, a zalazi u 17:48 obdanica traje 11:40 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljen i zbrinut 71 pacijent, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području grada Gradačca

Komunalac – zbog izvođenja radova na rekonstrukciji azbest cementnih cijevi, cijevi nedovoljnih profila i dotrajale mreže danas će doći do obustave isporuke vode od 7 do 16 sati u sljedećim ulicama: Nenavište, Gradina, Hadžiefendijina, Narodnog fronta, dio Raifa Šaldića, dio Sviračke, dio Šehitluka, Josipa Šibera, Ivana Mijačevića, Ahmeda Hanića, Titova i dio Husein-kapetana Gradaščevića.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodile su se 2 saobraćajne nezgode i to na Ormanici u kojoj je 1 lice zadobilo lakše tjelesne povrede i u Ulici Husein-kapetana Gradaščevića u kojoj je zabilježena materijalna šteta bez povrijeđenih lica. 2 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Ledenice Donje, 11:40 do 13:40 sati M-1.8 Ormanica.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 6 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 980 mb, relativna vlažnost vazduha 86 %, puše slab J-I vjetar brzinom 21 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu promjenljivo oblačno uz mogućnost slabe kiše povremeno i  kraće sunčane periode. Najviša dnevna temperatura od 14 do 16 °C.

Biometeorološka prognoza – Opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji, izraženije u dijelu Hercegovine. Pod uticajem južine, povećane naoblake i povremenih padavina, tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Kao posljedica promjene vremena, od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, promjene raspoloženja, malaksalost, nesanica, reumatski bolovi. Preporučljivo je ne izlagati se jačim naporima.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube