Najnovije vijesti

Servisne informacije za 07.06.2023.

07/06/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 07.06.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:54 zalazi u 20:35 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 69 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nesreće.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u ulici Šehitluci i od 10:50 do 12:50 sati M-1.9 u ulici Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije, zbog planskih radova od 9 do 11 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u ulici 1. marta a od 11 do 14 sati bez struje će biti korisnici u naselju Ilovac.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C, atmosferski pritisak 991 mb, relativna vlažnost 83%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro, krajem dana promjenjivo oblačno sa kišnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka 23 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto jače tegobe, osobito u toplijem dijelu dana, kada će osim relativno visokih temperatura, problem predstavljati i porast sadržaja vlage u zraku, te izraženiji osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja. Svježija noć i jutro, kao i mirniji san, pozitivno će djelovati na opštu sliku. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube