Najnovije vijesti

Servisne informacije za 07.07.2022.

07/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 07.07.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:00 zalazi u 20:41 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 75 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 12 beba, četiri djevojčice i osam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom bez povrijeđenih osoba. Dva slučaja evidentirana u rubriku „ostali događaji“.

Radarske kontrole – 10:50 do 12:50 sati M-1.9 Ledenice Donje i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 22°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost zraka 50%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro, toplo i sparno. Poslije podne i tokom noći sa lokalnim pljusakovima. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 32°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, svježije, uz više sunca, potom će, usljed nadolazeće promjene vremena, kod hroničnih bolesnika doći do jačanja tegoba i reakcija u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Pri tome će u noćnim satima, sa osvježenjem u vidu padavina i uz mirniji san, ipak doći i do djelimičnog olakšanja. (FHMZ)

Polenska prognoza: Umjeren nivo polena trave. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube