Najnovije vijesti

Servisne informacije za 07.07.2023.

07/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 07.07.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:00 zalazi u 20:41 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 59 pacijenta.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u ulici Branilaca grada (pad s motocikla). Evidantrana su tri slučaja u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Mionica III i od 10:50 do 12:50 sati M-1.9 u ulici Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 8:30 do 14:30 sati bez struje će biti naselja Kamberi, Imširi, Grabov Gaj i Avramovina.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 20°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost 70%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa kratkotrajnom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka 28 do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti u zapadnoj Bosni i dijelu Hercegovine. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati većih problema u prvom dijelu dana, sa poslijepodnevnim satima poželjno je reducirati aktivnosti. U centralnoj i istočnoj Bosni, lokalni pljuskovi mogli bi remetiti osjet ugode. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti i promjene raspoloženja. Sa noćnim satima, opšta slika bi se trebala dodatno proljepšati u cijeloj zemlji. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube