Najnovije vijesti

Servisne informacije za 07.09.2022.

07/09/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 07.09.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:08 zalazi u 19:19 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 71 pacijent. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 14 beba, devet djevojčica i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj evudentiran u rubriku „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebreniciu Gradačcu te u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 18°C, atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost zraka 76%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas stabilno i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 29°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine, stoga je preporučljivo ne izlagati se jačim naporima. Opšta slika djelimično će se pokvariti u drugom dijelu dana, kada bi pljuskovi mogli remetiti ugođaj, izraženije na sjeverozapadu zemlje. (FHMZ)

Polenska prognoza: Visok nivo polena ambrozije. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube