Najnovije vijesti

Servisne informacije za 07.10.2022.

07/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 07.10.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:45 zalazi u 18:23 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 83 pacijenata. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 11 beba, pet djevojčica i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se saobraćajna nesreća u ulici Šehitluci u kojoj je jedno lice povrijeđeno.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. U Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica saobraćaj se obustavlja u vremenu od 07 do 18 sati. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Šehitluci i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Mionica III (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode. Zastoji su mogući na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 13°C, atmosferski pritisak 1000 mb, relativna vlažnost zraka 85%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas stabilno, pretežno oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se period ljepših biometeoroloških prilika, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene. U unutrašnjosti je mjestimično moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u jutarnjim satima. U većem dijelu dana ugodno, poslije podne i uz nešto izraženiji osjet sparine, preporučljivo je slojevito se odjenuti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube