Najnovije vijesti

Servisne informacije za 07.12.2023.

07/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 07.12.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:05 zalazi u 16:11 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 43 pacijenta. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. Jedan slučaj evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, zastoji se mogu očekivati na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 11 do 12 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima: Toke, Čuste, Lukavac Donji, Lukavac Pašin, Kukuruzi, Mahmut Mahala, Gluhe, Alibašići, Kamberi, Grabov Gaj i Avramovina.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost 92%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom i susnježicom. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 5°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike biće lošije u prvom dijelu dana. Hladno i tmurno jutro širom zemlje, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Dodatne probleme će stvarati i povremene, slabije sniježne padavine u Bosni a kiša u Hercegovini. Poslijepodnevni sati trebali bi biti malo ugodniji. Neophodno je provoditi mjere zaštite od niskih temperatura.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube