Najnovije vijesti

Servisne informacije za 08.03.2022.

08/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 08.03.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:07 zalazi u 17:49 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 86 pacijenta. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno deset beba, tri djevojčice i sedam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. Dva slučaja evidentirana u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati R-465a Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog kvara na glavnom cjevovodu fi-200 u ulici Žrtava genocida u Srebrenici kod zgrade Elektroposlovnice bez vode su visoke zone.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -1°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost zraka 58%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 3°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike i dalje će biti nepovoljne. Hronični bolesnici, astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima, trebaju biti oprezniji, naročito tokom jutra. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, sa povremenim sunčanim periodima, probleme osjetljivim osobama uzrokovaće bura, što će pojačavati osjet hladnoće. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube