Najnovije vijesti

Servisne informacije za 08.03.2023.

08/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 08.03.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:07 zalazi u 17:49 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 64 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su dvije saobraćajna nezgode na magistralnom putu u Ledenicama Donnjim i lokalnom putu u Novalićima. U Lednicama Donjim povrijeđene su dvije osobe. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 ulica Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara u Krčevini. Vatra je zahvatila oko dva dunuma niskog rastinja. U gašenju požara intervenisala jedna vatrogasna posada.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C, atmosferski pritisak 979 mb, relativna vlažnost 49%, puše slab vjetar južnog smjera. Vrijeme danas umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka 13 do 16°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. U Bosni, jutarnji sati će biti prohladni, a sa odmicanjem dana i porastom temperatura, opšta slika djelimično će se proljepšati. U Hercegovini i na jugozapadu, strujanje toplijeg zraka, mjestimično izraženije, uzrokovaće kod osjetljivih osoba jačanje tegoba i reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Poslijepodnevni sati biće manje ugodni u cijeloj zemlji, uz južinu i više temperature, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti i ne pretjerivati sa odijevanjem. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube