Najnovije vijesti

Servisne informacije za 08.08.2022.

08/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 08.08.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:33, a zalazi  20:10, obdanica traje 14:37 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljeno i zbrinuto 127 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – jučer od 12:08 do 13:50 pripadnici PVJ Gradačac su gasili požar u naselju Čelikovača. U intervenciji su učestvovala 4 vatrogasca sa 2 vozila. Požar je uspješno ugašen i spriječeno njegovo dalje širenje, a opožareno je oko 10 duluma niskog rastinja.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabilježena je saobraćajna nezgoda u ul. 6. bataljona sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 21 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 991 mb relativna vlažnost vazduha 68 %, puše slab S vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, prijepodne vedro, sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura od 31 do 33 °C. Krajem dana i tokom noći naoblačenje sa loklanim pljuskovima.

Biometeorološka progoza – Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mada će temperature zraka blago opasti, još uvijek će biti mnogo ugodnije u jutarnjim satima, dok su u drugom dijelu dana kod osjetljivih osoba moguće izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube