Najnovije vijesti

Servisne informacije za 08.10.2022.

08/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 08.10.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:46 zalazi u 18:21 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 89 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 14 beba, sedam djevojčica i sedam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nesreće u kojima je dvoje lica povrijeđeno.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. U Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica saobraćaj se obustavlja u vremenu od 07 do 18 sati. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:40 do 13:40 sati R-465a Kerep i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, zastoji se mogu očekivati na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 10°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost zraka 100%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Nakon jutarnje magle, vrijeme danas stabilno, pretežno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 21°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Stabilno vrijeme, sa više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučuje se boravak na otvorenom, pri tome se slojevito odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube