Najnovije vijesti

Servisne informacije za 08.11.2022.

08/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 08.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:28 zalazi u 16:32 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 77 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 12 beba, sedam djevojčica i pet dječaka.

Crveni križ Gradačac – akcija dobrovoljnog darivanja krvi za stanovnike Gradačca u prostorijama Crvenog križa Gradačac od 9 do 12 sati.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila su se dvije saobraćajne nezgoda u Vidi 1 i ulici Sviračka sa materijalnom štetom u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. 

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 Ledenice Donje i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 ulica Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 9 do 13 sati bez struje će biti Hasanbašići i Rajska.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 7°C, atmosferski pritisak 994 mb, relativna vlažnost zraka 93%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 16°C.

Biometeorološka prognoza: Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Tokom jutra, poželjno je adekvatno se odjenuti. Moguća je pojava magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju i po potrebi reducirati kretanje. Preporučljivo je topliji i sunčaniji dio dana provesti na otvorenom. U Hercegovini, uz ljepšu opštu slik. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube