Najnovije vijesti

Servisne informacije za 08.12.2021.

08/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 08.12.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:06 zalazi u 16:11 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 87 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom u kojoj je jedno lice povrijeđeno. Dva slučaja evidentirana u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati M-1.9 ulica Sarajevska i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ulica Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – u protekla 24 sata dvije intervencija gašenja požara. U naseljiu Kozara gorio je dimnjak i dio krova. Intervencija je trajala od 12:57 do 15:30 sati. Dimnjak je gorio i u Škorićima. Vatrogasci su intervenisali od 18:16 do 19:10 sati. U gašenju požara učestvovala po jedna posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu –1°C, atmosferski pritisak 984 mb, relativna vlažnost zraka 73%, puše slab do umjeren vjetar južnog smjera. Vrijeme danas umjereno oblačno uz sunčane intervale. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 5°C.

Biometeorološka prognoza: Nakon stabilnijeg i pretežno sunčanijeg prijepodneva, opšta slika će se postepeno pogoršavati. Tokom jutarnjih sati neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da će temperature opasti, nakon vedrije noći. U ostatku dana, sa nadolazećom promjenom vremena, kod osjetljivih osoba će se pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Djelimično će otopliti, što će malo ublažiti negativne efekte prolaska ciklone. Moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, sa jačanjem juga, u noći problemi sa snom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube