Najnovije vijesti

Servisne informacije za 09.01.2022.

09/01/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 09.01.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:18 zalazi u 16:30 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 75 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, četiri djevojčice i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Lukavcu Donjem sa materijalnom štetom.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu –3°C, atmosferski pritisak 979 mb, relativna vlažnost zraka 88%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 3°C.

Biometeorološka prognoza: Preovladavaće stabilnije vrijeme, pri tome tmurno i hladnije u odnosu na protekli dan. Niže temperature u cijeloj zemlji, uz preovladavajuće sjeverno strujanje i povremene padavine, uzrokovaće probleme većini populacije. U Bosni je neophodno posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito hronični bolesnici, stariji i djeca. U Hercegovini malo toplije, ali i ovdje uz neuobičajeno niske temperature i buru, zbog čega bi osjetljive osobe trebale biti opreznije prilikom boravka na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube