Najnovije vijesti

Servisne informacije za 09.02.2023.

09/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 09.02.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:51 zalazi u 17:12 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 69 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je osam beba,tri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja zapaljenog automobila u ulici Šehitluci. Intervencija je trajala od 3:05 do 04:25 sati. U gašenju požara učestvovala vatrogasna posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 1012 mb, relativna vlažnost zraka 98%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Jutro sa maglom. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka -1 do 0°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike malo će se poboljšati, pretežno usljed blagog porasta temperatura u najtoplijem dijelu dana. Jutro i dalje vrlo hladno u cijeloj zemlji, stoga je neophodno biti oprezniji pri boravku na otvorenom, ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i prikladno se odjenuti. U Bosni oblačno, sa kraćim sunčanim intervalima, uz moguće cjelodnevne minuse. U Hercegovini sunčanije, ali još uvijek prohladno i uz umjereno sjeverno strujanje koje će praviti probleme osjetljivim osobama. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube