Najnovije vijesti

Servisne informacije za 09.08.2022.

09/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 09.08.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:35 zalazi u 20:09 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 106 pacijenta. Jedna osoba upućena na UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene tri bebe, jedna djevojčica i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se tri saobraćajne nezgode u ulicama Sarajevska i Šehitluci sa materijalnom štetom, u  Mionici 3 povrijeđeno je jedno lice. Jedan  slučaj evudentiran u rubriku „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici u Gradačcu i u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 Ledenice Donje i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ulica Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – tri intervencija gašenja požara u Okanovićima i Njiverici. U Okanovićima je gorilo nisko rastinjie a intervencija je trajala od 7:31 do 8:50 sati. Opožarena je površina od oko tri dunuma zemljišta. U Njiverici požar je zahvatio oko tri dunuma niskog rastinja. Vatrogasci su intervenisali od 13:54 do 14:30 sati. Vatrogasci su ponovo intervenisali u naselju Okanovići od 14:30 do 16:00 sati. Gorio je strnik na površini od 21 dunuma. U gašenju požara učestvovala po jedna posada od tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 18°C, atmosferski pritisak 994 mb, relativna vlažnost zraka 97%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Grmljavina je moguća u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 24°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Usljed nižih temperatura i ugodnijih prijepodnevnih sati, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Osjećaju ugodnijeg vremena doprinijeti će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Ugođaj bi povremeno mogli pokvariti kratkotrajni lokalni pljuskovi. (FHMZ)

Polenska prognoza: Visok nivo polena ambrozije. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube