Najnovije vijesti

Servisne informacije za 09.09.2022.

09/09/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 09.09.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:10 zalazi u 19:16 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 67 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 10 beba, šest djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu tri slučaja evidentirana u rubriku „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebreniciu Gradačcu te u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati M-1.8 Hrgovi Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 98%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno sunčano uz mogućnost lokalnih pljuskova. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 29°C.

Biometeorološka prognoza: Promjenljivo vrijeme, praćeno padavinama, uslovljava nešto lošiju biometeorološku prognozu. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Temperaturni režim neće se osjetnije promijeniti i biće relativno ugodno, bez većih oscilacija tokom dana. (FHMZ)

Polenska prognoza: Visok nivo polena ambrozije. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube