Najnovije vijesti

Servisne informacije za 09.11.2021.

09/11/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 09.11.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:30 zalazi u 16:31 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 79 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, jedna djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo, teška krađa i jedna saobraćajna nezgoda u Zelinji Donjoj sa meterijalnom štetom. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 12:15 do 13:45 sati M-1.9 Lukavac Donji i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Civilna zaštita Pozivaju se građani da u slučaju povećanja količina padavina, odnosno prijetnji izlijevanja padavina u naseljima i na putne komunikacije, kao i u slučaju eventualnih pojava klizišta, nazovu slijedeće brojeve: Operativni centar CZ – 121, Policija – 122 i Profesionalna vatrogasna jedinica – 123.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 7°C, atmosferski pritisak 1000 mb, relativna vlažnost zraka 100%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa slabom kišom uglavnom prije podne. Od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 11°C.

Biometeorološka prognoza: Postepena stabilizacija vremenskih prilika uslovljava povoljniju opštu sliku i ugodnije biometeorološke prilike. Nakon hladnijih jutarnjih sati, kada je poželjno biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, danju će nastupiti blago zatopljenje, što će, uz prestanak padavina, povoljno djelovati na osjetljive osobe, te dovesti do umanjenja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Veče prohladno, stoga je u ovom periodu, također preporučljivo posvetiti više pažnje odijevanju i djelimično reducirati boravak na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube