Najnovije vijesti

Servisne informacije za 10.02.2023.

10/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 10.02.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:49 zalazi u 17:13 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 73 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna kriminalna radnja. Pet slučajeva evidentirano u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 1011 mb, relativna vlažnost zraka 78%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura zraka 0 do 2°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika djelimično će se popraviti. Nakon vrlo hladnog jutra u cijeloj zemlji, temperature će postepeno porasti, stoga će u najtoplijem dijelu dana, uz više sunca, ipak biti ugodnije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, reducirati boravak i aktivnosti na otvorenom. Na jugu sunčanije, pri tome, kao i u unutrašnjosti zemlje, još uvijek neuobičajeno hladno, osobito u jutarnjim i večernjim satima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube