Najnovije vijesti

Servisne informacije za 10.03.2023.

10/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 10.03.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:03 zalazi u 17:52 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 66 pacijenta. Pet osoba upućeno u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Mionica III i od 11:40 do 13:40 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara u Tokama. Gorilo je nisko rastinje. Požar je gasila posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom uz pomoć jednog mještana.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – odgođeni su najavljeni planski radovi za danas, tako da će Zaimovići i Jasenica imati normalno napajanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 12°C, atmosferski pritisak 977 mb, relativna vlažnost 60%, puše slab vjetar južnog smjera. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa kišnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka 15 do 18°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. Izraženija naoblaka i kiša, uz povremeno jače južno strujanje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Pri tome, temperature neće oscilirati u velikom rasponu, što će djelimično ublažiti negativne efekte pogoršanja vremena. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Uz više padavina, opšta slika biće lošija u Hercegovini. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube