Najnovije vijesti

Servisne informacije za 10.07.2022.

10/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 10.07.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:02 zalazi u 20:40 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 107 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, jedna djevojčica i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj evidentiran u rubriku „ostali događaji“.

Stanje na putevima – Povodom Kurban-bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine. (BIHAMK)

Radarske kontrole – 11:40 do 13:40 sati R-465a Kerep i od 19:50 do 21:40 sati M-1.9 Ledenice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost zraka 55%, puše pojačan vjetar sjeverozapadnog smjera brzinom 3-5 m/s. Vrijeme danas stabilno i umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Uz stabilne vremenske prilike i povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uglavnom zbog umjerenih temperatura, bez većih oscilacija. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom. (FHMZ)

Polenska prognoza: Umjeren nivo polena trave. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube