Najnovije vijesti

Servisne informacije za 10.07.2023.

10/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 10.07.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:02 zalazi u 20:40 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 101 pacijent. Jedna osoba je upućeno u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, jedna djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda na Ormanici sa materijalnom štetom.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 11:40 do 13:40 sati M-1.9 u mjestu Ledenice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 22°C, atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost 70%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro, sunčano toplo i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka 30 do 32°C.

Biometeorološka prognoza: Prije podne će biti ugodnije, stoga je preporučljivo planirane aktivnosti provoditi u ovom periodu. U poslijepodnevnim satima, usljed izraženijeg porasta temperatura i sparnog vremena, hronični bolesnici bi trebali izbjegavati duži boravak na suncu i otvorenom, te se ne izlagati jačim fizičkim naporima. Moguće su umjerene meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, izraženije u drugom dijelu dana. Preporučuje se laganija odjeća. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube