Najnovije vijesti

Servisne informacije za 10.08.2022.

10/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 10.08.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:36 zalazi u 20:07 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 92 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, tri djevojčice i šet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se saobraćajna nezgoda u Lukavcu Donjem u kojoj je povrijeđeno šest osoba. Dva slučaja evudentirana u rubriku „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici u Gradačcu i u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – zbog kvara na dalekovodu Stadion došlo je do prekida u isporuci električne energije u naseljima Njiverica, Vida 1 i Novalići. Ekipa za otklanjanje kvara je na terenu.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 18°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost zraka 96%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa povremenom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Promjenljivo i nestabilno vrijeme pretežno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Pri tome će nešto više svježine i umjerenije temperature dovesti do umanjenja tegoba kod osjetljivih osoba i ipak činiti dan ugodnijim. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube