Najnovije vijesti

Servisne informacije za 10.10.2022.

10/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 10.10.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:48 zalazi u 18:17 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 76 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu tri slučaja evidentirana u rubriku „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. U Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica saobraćaj se obustavlja u vremenu od 07 do 18 sati. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati M-1.8 Hrgovi Donji i 22:30 do 00:00 sati M-1.9 ulica Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-ementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova  od 9 do 10 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima Barišići, Bjeljevina Donja i Gornja, Firma Lija i Okanovići. Od 10 do 11 sati struje neće imati korisnici u naseljima Jelovče Selo, Zelinja Donja, Zelinja Srednja, Zaimovići i Jasenica.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 10°C, atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost zraka 97%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Nakon jutarnje magle, vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 17 do 19°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika je relativno povoljna. Tokom dana će biti ugodnije, uz sunčane intervale. U poslijepodnevnim satima, sa približavanjem promjene, povećanjem naoblake i kišom, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova, nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Negativni uticaj promjene vremenskih prilika, sa zapada i sjeverozapada Bosne, u noći će se postepeno proširiti na veći dio zemlje. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube