Najnovije vijesti

Servisne informacije za 11.02.2022.

11/02/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 11.02.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:48 zalazi u 17:14 sati.

Policijska stanica – u izvještajnom preiodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara. U ulici Hasana Durmiševića izbio požar u potkrovlju privatnog stambenog objekta. Intervencija je trajala od 19:29 do 21:00 sati i požar je ugašen. U gašenju požara učestvovala jedna posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, jedna djevojčica i šest dječaka.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost zraka 50%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno sunčano, krajem dana i tokom noći postepeno naoblačenje sa kišom a u višim predjelima susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Većim dijelom dana izgledne su ugodnije biometeorološke prilike. Nakon mjestimično maglovitog jutra u Bosni, sa odmicanjem dana i porastom temperatura opšta slika će se popraviti u cijeloj zemlji. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U noći, usljed promjene vremena, moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, nesanice, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube