Najnovije vijesti

Servisne informacije za 11.03.2022.

11/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 11.03.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:01 zalazi u 17:53 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 79 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj je evidentiran u rubriku „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati R-465a Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara. U naselju Čelikovača izbio požar u objektu kotlovnice. Intervencija je trajala od 22:51 do 00:20 sati i požar je ugašen. U gašenju požara učestvovala jedna posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu –5°C (pri tlu -8°C), atmosferski pritisak 1002 mb, relativna vlažnost zraka 67%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas vedo i stabilno, sunčano uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 8°C.

Biometeorološka prognoza: Dodatna stabilizacija vremena i sunčani intervali pozitivno će djelovati na opštu sliku, a većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Jutro i veče biće osjetno hladniji, stoga je u ovom periodu neophodno reducirati kretanje i provoditi mjere zaštite od niskih temperatura, naročito hronični bolesnici sa plućnim i kardiovaskularnim problemima, starije osobe i djeca.Topliji dio dana poželjno je iskoristiti za boravak na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube