Najnovije vijesti

Servisne informacije za 11.06.2022.

11/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 11.06.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 4:53, a zalazi  20:38, obdanica traje 15:45 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 87 pacijenta, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – u protekla 24 sata vatrogasci su bili angažovani tokom pronalaska i izvlačenja smrtno stradale osobe nakon pada sa bedema starog grada u Gradačcu. Bila su angažovana 4 vatrogasca sa vozilom u vremenskom periodu od 20:04 do 22:30 sati.

Sinoć oko 19:45 sati očevici su primijetili da je ženska osoba pala sa sjeverne tabije kompleksa starog grada – Gradine. Događaj je odmah prijavljen PS Gradačac, nakon čega su policajci izašli na lice mjesta, a obaviještena je i SHMP Doma zdravlja Gradačac. Zbog nepristupačnosti terena angažovani su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradačac nakon čega je utvrđena tačna lokacija pada. Na lice mjesta izašao je dežurni mrtvozornik Doma zdravlja i konstatovao smrt ženske osobe srednjih godina. Uviđaj su obavili službenici PU Gradačac. Usljed teško pristupačnog terena i slabe vidljivosti, uz nesebičan angažman gradačačkih vatrogasaca i policajaca, izvlačenje tijela je završeno oko 22 sata. Prema posljednjim informacijama, radi se o ženskoj osobi inicijala Š.F. iz Gradačca.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata evidentirano je 1 narušavanje javnog reda i mira, 2 saobraćajne nezgode, u ulici Žrtava Genocida u Srebrenici i Međiđi Gornjoj, sa materijalnom štetom bez povrijeđenig lica. Dva događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji” .

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 18 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost vazduha 78 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 3 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu promjenljivo oblačno uz moguće kraće sunčane periode i kratkotrajne lokalne pljuskove. Najviša dnevna temperatura od 22 do 25 °C.

Biometeorološka progoza – U većem dijelu Bosne, slično kao u proteklom periodu, uz promjenjive vremenske prilike, bez većih temperaturnih oscilacija koje bi uzrokovale značajnije jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Moguće su umjerene meteopatske reakcije, pretežno u vidu glavobolje, lošijeg raspoloženja, manjka koncentracije. U Hercegovini i na zapadu sunčanije, stabilnije i ugodnije.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube