Najnovije vijesti

Servisne informacije za 11.07.2024.

11/07/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 11.07.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:03 zalazi u 20:40 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 691 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 14 beba, osam djevojčica i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Radarske kontrole – od 11:40 do 13:40 sati M-1.9 ul. Sarajevska, od 14:30 do 16:30 sati M-19 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 26°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost 73%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 35 do 37°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao i proteklog dana, opšta slika će biti loša u cijeloj zemlji. Dugotrajni period visokih temperatura i sparno vrijeme uz manjak svježine tokom noći, mogli bi praviti probleme osjetljivim grupama ljudi poput hroničnih bolesnika, meteoropata, starijih osoba, trudnica i djece. Preporučljivo je pratiti izvještaje prognoznih i savjetodavnih službi, provoditi samo neophodne aktivnosti pretežno u jutarnjim satima, laganije se odijevati, ne pretjerivati sa izlaganjem suncu s obzirom da su vrijednosti UV indeksa visoke. Učesnici u saobraćaju trebaju biti oprezniji. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube