Najnovije vijesti

Servisne informacije za 11.09.2023.

11/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 11.09.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:13 zalazi u 19:12 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 119 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, tri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se saobraćajna nazgoda u Ledenicama Donjim, jedna osoba je zadobila lakše tjelesne povrede. Evidentirana su tri slučaja u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Mionica III i od 11:45 do 13:45 sati R-460 Srnice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 17°C. Vrijeme danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 32°C.

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti izražene. Prvi dio dana svježiji i ugodniji, dok će poslijepodnevni sati proteći uz relativno visoke temperature i nešto izraženiji osjet sparine, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube