Najnovije vijesti

Servisne informacije za 11.12.2023.

11/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 11.12.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:09 zalazi u 16:10 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 76 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda – slijetanje s puta u Mionici I (Krčevina) s materijalnom štetom.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, zastoji se mogu očekivati na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 4°C, atmosferski pritisak 986 mb, relativna vlažnost 65%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 8°C.

Biometeorološka prognoza: Malo ugodnije u odnosu na protekli dan, ali još uvijek hladno, primjereno kalendaru, usljed čega su kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće jače tegobe. Blagi porast temperatura sredinom dana, uz povremene sunčane intervale, ipak će opštu sliku činiti nešto ljepšom. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube