Najnovije vijesti

Servisne informacije za 12.01.2022.

12/01/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 12.01.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:17 zalazi u 16:33 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 71 pacijent. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno deset beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima  (zimska služba) – svi putni pravci koje održava firma Balegem su prohdni. (Balegem d.o.o.)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati M-1.9 ulica Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Za danas planiran je nastavak radova na rekonstrukciji azbest cementnih cijevi, cijevi nedovoljnih profila i dotrajale mreže u ulici 6. bataljona u ukupnoj dužini od  430 metara.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu –3°C, atmosferski pritisak 1004 mb, relativna vlažnost zraka 75%, puše slab do umjeren vjetar sjevernog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 1°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika je povoljnija u odnosu na protekli period. Stabilnije, ali i dalje hladno vrijeme, izraženije tokom jutra, kod osjetljivih ljudi će uzrokovati jačanje tegoba. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito osobe sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Neophodno je djelimično reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Poslijepodnevni sati će biti ugodniji, uz razvedravanje. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana, prohladno i uz buru koja će povremeno remetiti opštu sliku. (FHMZ)

Radio Gradačac / Foto: Moja TV Bh Telecom

Comments are closed.

YouTube