Najnovije vijesti

Servisne informacije za 12.01.2024.

12/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 12.01.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:17 zalazi u 16:33 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 69 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, šest djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentirana su tri slučaja u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -3°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost 80%, puše slab vjetar sjeverozapadnog smjera. Vrijeme danas oblačno i tmurno sa mogućim slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka od -3 do -1°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika i dalje je relativno povoljna, ponajviše zbog stabilnijeg vremena. Sredinom dana moguće je da prolazno, kratkotrajno pogoršanje, uzrokuje blaže tegobe kod osjetljivih osoba, izraženije u dijelu Bosne. Neophodno je posvetiti veću pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da su moguće i cjelodnevne negativne temperature, pretežno u Bosni, dok će u Hercegovini i na zapadu probleme uzrokovati povremeno jača bura. Hronični bolesnici trebali bi izbjegavati duže boravke na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube