Najnovije vijesti

Servisne informacije za 12.02.2023.

12/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 12.02.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:46 zalazi u 17:15 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 116 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj evidentiran u rubrici “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 5°C, atmosferski pritisak 1006 mb, relativna vlažnost zraka 56%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa slabom kišom ili susnježicom. Najviša dnevna temperatura zraka 3 do 5°C.

Biometeorološka prognoza: Pogoršanje praćeno povećanom naoblakom i padavinama, izraženije tokom prijepodneva, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba u vidu glavobolje, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda. Jutro će biti toplije u odnosu na protekli period, što će uz porast temperatura danju i stabilnije vremenske prilike u poslijepodnevnim i večernjim satima, ipak opštu sliku činiti relativno povoljnom. Na jugu i jugozapadu sunčanije, pri tome i vjetrovito, što će povremeno remetiti ugođaj. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube