Najnovije vijesti

Servisne informacije za 12.03.2023.

12/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 12.03.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:59 zalazi u 17:54 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 110 pacijenta.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentirana su tri slučaja u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara. Dvije intervencije gašenja požara. U Vučkovcima gorila je štala peletara. Intervencija je trajala od 9:10 do 12:30 sati. Požar je gasilo šest vatrogasca sa dva vozilom uz pomoć 10 mještana. U Mionici-Krčevina požar je zahvatio dvije prostorije u stambenom objektu. Požar je gasilo pet vatrogasaca sa jednimvozilom, a intervenisali su od 9:58 do 12:30 sati.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 3°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost 51%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura zraka 7 do 9°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Obzirom da će, nakon razvedravanja tokom noći, jutro biti prohladno, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura. Postepeno, sa odmicanjem dana ugodnije i toplije, uz sunčane intervale. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, po mogućnosti u prirodi.. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube