Najnovije vijesti

Servisne informacije za 12.07.2022.

12/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 12.07.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:04 zalazi u 20:39 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 86 pacijenata. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, jedna djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – 10:50 do 12:50 sati M-14.1 Mionica I-II i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 17°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost zraka 61%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas stabilno i umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 24°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, mirniji san, više svježine u noći i tokom jutra, većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. Obzirom da će danju biti dosta toplije i uz nešto jači osjet sparine, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima. (FHMZ)

Polenska prognoza: Umjeren nivo polena trave. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube